Araba Çekme İşlemi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

araba çekme

Araba Çekme İşlemi Esnasında Bilmeniz Gerekenler

Beklemediğiniz bir anda yolda aracınız arızalanabilir ya da aniden bir kaza ile karşılaşabilirsiniz. Kimi zaman biten bir akü sebebiyle, kimi zaman arızalanan şanzıman sistemi yüzünden, kimi zaman da bir kaza anında yardıma ihtiyaç duyarsınız. İşte bu ve benzeri durumlarda, araba çekme işlemi için uygun araçlara sahip firmalar imdadınıza yetişir.

Eğer bu süreci farklı bir aracın yardımıyla yönetecekseniz yani bir ikinci otomobil çeki demiri yardımıyla aracınızı çekecekse aşağıdaki hususları bilmenizde fayda var.

Araba çekme işlemi esnasında çekilen ve çeken araçlar hakkındaki bilinmesi gerekenler:

– Çekilen araçların sürücü yönetiminde olması gerekir.araba cekme

– Elektrik sistemindeki bir arıza sebebiyle farlar çalışmıyorsa, reflektör desteği gerekir.

– Çeken ve çekilen araçlarda yolcu bulunmaması, yolcuların güvenliği açısından önem arz eder.

– Çeken ve çekilen araçların bağlantıları, çelik halat gibi, araba çekme işlemi için uygun yapılmalıdır.

– Araçların arasında mesafe bulunması ancak bu mesafenin 5 metreyi geçmemesi gerekir.

– Çekilen aracın fren sisteminde bir arıza varsa, çeken aracın saatte 20 km hızı geçmemesi önemlidir.,

– Çekilen aracın ağırlığının çeken aracın limitlerini zorlamaması, dolayısıyla araçların kendi cinsinden araçları çekmesi gerekir.

– Başka bir araçla çekilmeyecek durumda olan araçlara da yalnız araba çekme ehliyetine sahip kurtarıcı araçlar tarafından çekilir.

Yukarıda çeken ve çekilen araçlarla ilgili detaylandırılan tüm kurallara Karayolları Trafik Yönetmeliği Madde 133’de yer verilmektedir.

Bununla beraber Tur Assist olarak bir önemli hususu daha hatırlatmakta fayda görüyoruz. Herhangi bir kaza sebebiyle aracınız hareket edemez duruma geldiyse, araba çekme işleminden önce maddi hasarlı trafik kazasını kayıt altına almanız gerekir.

Sadece maddi hasarla sonuçlanan kazalardan sonra kazaya karışan diğer sürücü veya sürücülerle anlaşmanız halinde, bir kaza tespit tutanağı ile kazanın oluş şeklini resmîleştirmeniz gerekir.

Sürücülerden birinin ehliyetinin olmaması, alkol şüphesinin bulunması, kaza sonucunda ölüm veya yaralanma olması gibi durumlarda 155 ya da 156 no’lu telefonlar aranarak yetkililere bilgi vermeniz gerekmektedir.

Tüm Türkiye’de 7/24 yol kenarı yardım hizmeti

Unutmayın, Tur Assist güvencesindeki On Road yol yardım paketleri, yolculuk sırasında sizin ve sevdiklerinizin başına gelebilecek onlarca aksiliğe karşı tek telefonla çözüm üretir.

Türkiye sınırları içerisinde nerede olursanız olun, yol yardım hizmetlerinden faydalanmak veya yalnızca bilgi almak için, 7 gün 24 saat bizi arayabilirsiniz. Dilerseniz On Road yol yardım paketlerimizi www.turassistleyasam.com sitesi üzerinden de kolayca satın alabilirsiniz.

Dilerseniz, Çekici kategorisine gidebilir ya da Tur Assist katkılarıyla hazırlanan Yol Yardım Türkiye Blogu’na geri dönebilirsiniz.

Comments are closed.

No Image Found
Call Now Button