Çekici Arıyorsanız Bir Telefon Yeter

Çekici ve Yol Kenarı Yardım Hizmetleri Hakkında

Çekici nedir?

Aracınızla seyahat etmek her zaman hayal ettiğiniz kadar keyifli olmayabilir. Hiç gerçekleşmesini istemeyeceğiniz birtakım aksilikler, siz istemeseniz de peşinizi bırakmayabilir. Örneğin aracınızı park etmemeniz gereken bir yere park ettiğinizde ya da aracınız ile durmanızın yasak olduğu belirtilen yerlerde durduğunuzda aracınız resmi bir çekici ile çekilebilir ve cezai işleme maruz kalabilirsiniz.

Yukarıda saydığımız durumların dışında aracınız arızalandığında ya da kaza yaptığınızda ihtiyaç duyacağınız şey yine çekici hizmetinden yararlanmak olacaktır. Yol yardım desteği aldığınız kurumdan talep edebileceğiniz ya da bir telefonla bağımsız olarak çağırabileceğiniz çekici, en kısa zamanda bulunduğunuz yere gelerek sizi içinde bulunduğunuz zor durumdan kurtarır.

Hangi durumlarda aracınız, iradeniz dışında bir çekici ile çekilir?

Eğer trafik kurallarına harfiyen uymuşsanız, herhangi bir kaza durumu da söz konusu değilse, aracınızın çekici ile çekilmesi gibi bir durumla karşılaşmazsınız. Aracınızla trafikte seyir halindeyken trafik kurallarını ihlal ettiğiniz anlarda, park etmenin ve duraklamanın yasak olduğunun belirtildiği trafik işaretlerine riayet etmediğiniz durumlarda aracınız çekici aracılığıyla trafik ekiplerince çekilecektir.

Aracın çekilmesine sebep olacak duraklamalar:

– Duraklama yasağının trafik işaretleri ile belirtildiği noktalarda,
– İşaret levhalarına yakın alanlarda,
– Raylı sistem harici olan yolların sol şeridinde,
– Yaya ve okul geçitlerinde, rampa, bağlantı, kavşak ve köprü yollarında,
– Yetersiz görüşün bulunduğu tepe ve dönemeçlerde,
– Otobüs, taksi ve tramvay duraklarında duraklamanın yasak olması nedeniyle buralarda duraklayan araçlar çekici ile çekilir.

Aracın çekilmesine sebep olan park etme halleri:

– Park etmenin yasak olduğunun işaret levhaları ile belirtildiği yerlerde,
– Belirlenmiş olan yangın musluklarının iki yanından beş metreden az uzaklıklarda,
– Geçiş üstünlüğüne sahip olan araçların giriş çıkış yapacağını gösteren trafik levhalarının on beş metre yakınlarında,
– Üç ve üçten fazla taşıt yolunun bulunduğu karayolu ortasında,
– Kamu alanlarının giriş ve çıkış kapılarından beş metreden az uzaklıktaki mesafelerde,
– Kamu hizmetinde bulunan araçların duraklarının olduğu belirtilen levhalara on beş metreden az uzaklıktaki mesafelerde,
– İşaret levhalarında gösterilen park etme sürecini aşan durumlarda,
– Trafik kurallarına uymuş bir şekilde park etmiş olan aracın çıkışını engelleyecek şekilde park edildiğinde,
– Yaya yollarında, park için uygun olduğu gösterilmeyen alt ve üst geçitler ile köprülerde,
– Köprü ile alt ve üst geçitlerin on metreden az uzaklıkta park etmiş olan araçlar çekici ile çekilir.

Ayrıca, karayolu üzerinde trafik levhası ile belirtilmediği müddetçe, indirme-bindirme, yükleme gibi nedenler haricinde park etmiş olan kamyon, traktör, otobüs gibi araçlar da çekici yardımıyla çekilir.

Hangi durumlarda bir çekiciye ihtiyacınız olur?

Aracınız herhangi bir arıza ya da kaza sebebiyle hareket edemez hale geldiğinde; örneğin aracınızın aküsü boşaldığında, benzini bittiğinde, bir ya da birden fazla lastiği patladığında, kısaca mekanik ya da elektronik bir arıza yüzünden aracınız çalışmadığında veya hareket etmediğinde bir çekici çağırarak yardım alabilirsiniz.

Tur Assist tüm Türkiye’de 7/24 çekici hizmeti sunar!

1996 yılından beri asistans hizmetleri denince akla ilk gelen firma olan Tur Assist, 8.000’e yakın hizmet sağlayıcısı ile her zaman yanınızda. Yardım talebiniz üzerine, Türkiye sınırları içerisinde hızlıca bulunduğunuz noktaya gelen oto çekici ekibi, gerekli formları doldurup aracınızı çekerek sizi, içinde bulunduğunuz sıkıntılı durumdan kurtarır.

Türkiye sınırları içerisinde nerede olursanız olun, yol yardım paketlerimiz On Road’un sağladığı yol yardım hizmetlerinden faydalanmak veya sadece yol yardımla ilgili bilgi almak için, 7 gün 24 saat bizi arayabilirsiniz.

Dilerseniz On Road yol yardım paketlerimizi www.turassistleyasam.com sitemiz üzerinden de kolayca satın alabilirsiniz.
“Çekici ve Yol Kenarı Yardım Hizmetleri Hakkında” yazımızdan Çekici kategorisine gidebilir ya da Tur Assist katkılarıyla hazırlanan Yol Yardım Türkiye Blogu’na geri dönebilirsiniz.

No Image Found
Call Now Button